Úvod » Polabská liga 2015

Polabská liga 2015

publikováno 09.04.2015 (aktualizováno 02.06.2015)

9.6./úterý/  přijede  SevakVelim /17.30hod/ a 11.6. /čtvrtek/ jedeme hrát odvetu.

-------------------------------------------------------------------------------

Kulová osma Předhradí - Sokol Kostomlaty         4   :   0

Na odvetu jsme jeli v komorním složení: Míla, Jarča, Hynek a já. Počasí nám přálo, ale hra se nám nedařila vůbec. Vynahradili nám to domácí hráči a mile nás překvapili výborným sulcem. I prohrát se dá alespoň s mírným úsměvem. Byl to přesto pohodový podvečer.

Perem domácích:

Kulová osma si doma bez větších problémů poradila se Sokolem Kostomlaty po výsledku 4:0. Kapitán domácích Jirka Rovný měl po této jasné výhře smíšené pocity: „ Kostomlaty jsou družstvo resp. spíše ženstvo, které je mi v lize nejvíce milé, sympatické a přátelské, takže z vítězství 4:0 mám radost, ale zároveň je mi to i líto."

FOTO:  http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/odveta_v_Predhradi_Kulova_osma

------------------------------------------------------------------------------

Sokol Kostomlaty - Kulová osma Předhradí         1   :   3

K prvnímu utkání nastoupila Míla s Jarčou, proti manželům Borovičkovým. Ve vedení se celkem spravedlivě střídali, ale v druhé polovině utkání si Míla s Jarčou nechaly dát pětku a již se jim nepodařilo dorovnat. Eliška výborně placovala a Olda perfektně střílel. Naše prohra 10:13.

K souběžnému druhému utkání nastoupil Luděk s Hynkem, proti Jardovi a Jirkovi. Bohužel jsme na ně nestačili a tak další prohra 5:13. Přesto to bylo hezké a pohodové utkání, Hynek zatím sbírá zkušenosti a prohry úplného, ale nadějného začátečníka.

Na třetí utkání se statečně postavil náš Luboš, proti precizně placující Elišce, ale i tak uhrál krásných 8 bodíků. 8:13.

Poslední čtvrté utkání nastoupil Luděk, Hynek a já, proti Oldovi, Jardovi a Jirkovi. Hrálo se v pohodě, dlouho a přetahovali jsme se o každý bodík. Mě se zcela vyjímečně dařily moje oblíbené poslední koule. Výsledek 13:9 pro nás byl zasloužený.

http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Kostomlaty-Kulova_osma_Predhradi/

 

-----------------------------------------------------------------

14.5.2015 k nám zavítal k odvetě PCFT Sokoleč.
Dvojice Jarča a Maruš proti Krojidlo, Kára. I když soupeři vyhráli košona nechali si nadělit pětku, pak následovala čtyřka a 2x dvojka. Jarče a Maruš stačily pouhé čtyři hry a daly jim zcela jednoznačného kanára. Výsledek odpovídal této rychlé hře. Honza z toho radost neměl.
13:0


Dvojice Luděk a já proti Kadeřábek, Slabina. Soupeř chtěl hrát na sluníčku a hlubokých kamínkách, vyhověli jsme rádi. Do sedmého bodu jsme vedli, ale soupeř stále pomalu ale jistě stahoval. Koncovka však patřila nám. Vyhráli jsme 13:10. Ani z tohoto výsledku nebyl Honza nadšený.
13:10


Jedničky. Karel  po loňské nečekané prohře s Jarčou si vyžádal odvetu. Do sedmého bodu hrála Jarča skvěle a vedla. Pak ale nastal zásadní zlom pro všechny domácí. Karel se ujmul vedení, ale Jarča posbírala zbytek sil a zvítězila . Honza už moc nekomentoval, neb souběžně se odehrával také velmi dramatický boj trojic.
13:11


Trojice Luděk, Hynek /oba měli premiéru na Polabské lize/ a já proti Kadeřábek, Slabina a Kalianko. Bohužel od začátku jsme prohrávali a bojovali sami se sebou. Za stavu 5:12 pro Sokoleč jsem koukla na stav Jarči, to byl zrovna okamžik, kdy začala pomalu, ale jistě prohrávat  a mě se podařilo místo dohodit na naší čtyřku posunout košona a nahrát jim bod. Zase jsem nahrála Sokolči jako u nich doma. Psycho. Ale naše bojovnost se projevila. Za stavu 6:12 Luděk krásným kárem skoro na 12m a Hynek perfektně dohodil. Soupeř nemohl ten jediný bodík dát a to už Honza fest koučoval. Na závěr jsme udeřili rovnou pětkou a bylo vymalováno. Skoro ve stejný okamžik skončili i jedničky.
13:12
Naše radost byla obrovská. Porazit loňské vítěze Polabské ligy 4:0, to nás ani ve snu nenapadlo. Pravdou ale je, že ze Sokolče jsme si měli přivést spravedlivější remízu.

Sokol Kostomlaty - PCFT Sokoleč   4 : 0

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Kostomlaty-Sokolec_4_0/

-------------------------------------------------------------

PCFT Sokoleč - Sokol Kostomlaty  3 : 1

2x2 P. Faust, A. Faust Vaníčková, Škorničková 1:13
2x2 Provazníková, Svoboda Müllerová, Hercoková 13:1
1x1 A. Faust M. Vaníček 13:11
3x3 P. Faust, Provazníková, Svoboda Vaníčková, Škorničková, Müllerová 13:12

 Druhé dvojkolo - perem domácích:

Úvodní zápasy dvojic skončily zrcadlově obrácenými výsledky v  poměru 13:1. Zatímco hostující dublet Alena / Jarča vyhrál snadno po 20 minutách, domácí Petra s Honzou se na pohled  jasnou výhru nadřeli o poznání více. V krásné hře plné zajímavých náhozů totiž navyšovali svůj náskok bod po bodu. Druhá polovina utkání nabídla napínavá a vyrovnaná měření sil. První bylo dohrané utkání jednotlivců. Za hosty poprvé v lize nastoupil Michal Vaníček a v souboji s ostříleným Tondou Faustem se statečně držel až do stavu 11:11, kdy Tonda zápas urval dohozenou dvojkou. Souboj tripletů přinesl napínavou koncovku, v níž hostující hráčky vedly 12:10. Svojí předposlední koulí naplasovaly 13. bod, jenže domácí svojí poslední koulí dokázali posunout košona a bodovat v tento okamžik třemi koulemi. Alena poslední koulí ve hře mohla výsledek ještě změnit, ale těsně nepřehodila bránící kouli, a tak se domácí po této infarktové koncovce mohli radovat ze tří bodů do tabulky.

http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Sokolec-Kostomlaty_2015/

 

První dvojkolo 

23.4. k nám zavítali obávané ČPK Poděbrady, což jsme ještě před rozlosováním tipovali.

1. Škorníčková Jarča a Šulcová Hana proti Ivanu Šmicovi a Léblovi Vratislavovi. Jarča s Hanou celou dobu vedly a Poděbrady pouze dotahovaly. Jarča i Hana výborně placovaly a Jarča krásně střílela. Bohužel v závěru zvítězila střelba soupeře. Prohra 11:13, zvítězila letitá zkušenost, co víc k tomu dodat. Moc pěkná hra.

2. Hercoková Míla a Mullerová Maruš. Před utkáním placovaly výborně, ale nějak se zalekly střelby a prohrály 2:13. Spíš je přemohla nervozita.

3. Škornička Luboš proti Léblovi Vratislavovi. Začátek měl Luboš výborný, ale opět zvítězila střelba soupeře. Prohra 4:13.

4. Vaníčková Alena, Kastner Luděk a Škorničková Jarča, proti Šmic Ivan, Němec Petr a Roubín Pavel. Do výsledku 9:6 pro nás jsme pořád vedli a hráli výborně. Nechali jsme soupeře dotahovat pouze po jednom bodu. Za stavu 11:10 jsme si nechali dát trestuhodnou trojku a bylo vymalováno. Škoda 11:13, asi jsme se zalekli případné naší výhry.

Loni jsme dostali od nich tři kanáry a uhráli za celé kolo jediný bod. I když je výsledek stejný 0:4, tak jsme dokázali letos uhrát 28 bodíků. Jinak krásné počasí a pohoda.

http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Kostomlaty-Podebrady/

----------------------------------------------------------------------------------

 

Foto zahájení a losovačka : http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Polabska_liga_2015_-_zahajeni_a_losovacka_-_Velim/


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery