Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

Polabská liga 2018 + Superpohár

publikováno 27.04.2018 (aktualizováno 04.12.2018)

Superpohár 2018 - Únětice

Základní kolo se hrálo každý s každým /8 týmů/, o postup do závěrečné čtyřky.

Po základním kole, které se Kostomlatům náramně  vydařilo jsme postoupili jako prvn,í pouze s jednou prohrou /a to o jediný bod/ s Vrchlabím /Lucka Venclová/, druhý PC Lipník, třetí Olomouc /Rozsypalová/ a čtvrtý Olomouc /Pírek/. PC Lipník porazil Olomouc /Pírek/ a Kostomlaty podlehly v posledním náhozu, kdy jsme vedli 11:9, nešťastně vystřeleným košonkem /soupeř měl na ruce právě tři koule, které jim chyběli k výhře/. Třetí místo se nám nepodařilo vybojovat, Finále bylo rychlé a PC Lipník udělil Olomouci /Voňková/ kanára.

1. PC Lipník – K. Froňková., Vavrovič ml. a st., P. Morávek

2. Olomouc – Rozsypalová, Skopal R., Krpec

3. Olomouc -  Pírek, Voňka, Voříšková, Skopal M.

4. Kostomlaty – Škorničková, Vaníčková, Šplechtová, Vyoral

Oproti loňsku, kdy jsme skončili šestí, je to přece jen lepší umístění.

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Superpohar_2018/

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Podařilo se, stali jsme se poprvé vítězi Polabské ligy

http://www.plpetanque.estranky.cz/clanky/tabulka-2018/

--------------------------------------------------------------------------------------

Jednotlivá utkání:

Pedro Velim - Sokol Kostomlaty  0  :  4

K odvetě jsme se vydali hned druhý den. Velimáci byli v bojové náladě. První dvojka  Pavel s Dominikem proti Jarče s Hynkem měla celkem rychlý a jednoznačný průběh 0 : 13, skoro dvě hodiny však museli čekat na další utkání. Druhá dvojice  Vojta s Martinem proti Daně s Alenou,  spolu svedla nesmírný boj, skoro celou dobu domácí vedli, přesto poslední bodíky opět patřily  nám 10 : 13   Byli jsme si moc dobře vědomi, že potřebujeme ještě jednu výhru, abychom se dostali na první místo PLP. Na jedničky šel velice bojovně naladěný Tomáš a proti němu se statečně postavila Dana.. Dana vedla a Tomáš dotahoval, tak to vypadalo skoro celou hru. Závěr patřil Daně 9 : 13. Trojky jsme dohrávali skoro za tmy, ale urputná bojovnost zůstala oběma týmům až do úplného konce. Vojta, Dominik a Aleš proti Jarče, Aleně a Hynkovi si také nedala nic zadarmo a výsledek se neustále otáčel, spíše pro domácí. Ale závěrečné dva bodíky jsme dali my 10 : 13.

 

 

 

 

Sokol Kostomlaty - Pedro Velim  4  :  0

Dnes se odehrálo velice významné utkání, které mělo rozhodnout, kdo z nás bude mít šanci se umístit na 1.-4. místě Polabské ligy. Proto k nám Pedro Velim přijelo ve své nejsilnější sestavě. První dvojky Dana s Alenou proti Pavlovi a Petrovi, byly poměrně rychle hotové. Naše výhra 13:2. Druhá dvojice už trvala o něco déle. Jarča s Hynkem proti Tomášovi s Amy.

I druhá výhra byla naše 13:4. Jedničky si rozdala Dana s Amy. Zpočátku Dana prohrávala, ale pak se vše obrátilo a třetí výhra byla naše 13:4. Trojky už bylo dramatické. Za domácí Jarča, Alena, Hynek proti Pavlovi, Tomášovi a Vojtovi. Během chvilky jsme prohrávali 0:6, v ten okamžik akorát skončila výhrou jedniček Dana a nastal obrat, sice pomalý ale plíživý. Za stavu 8:11 jsme posunutím košonku měli čtyři bodíky a Hynek dvě koule, stačilo jednu přihodit. Nakonec jsme byli rádi, že jsme napsali jeden bodík. Další hrou jsme srovnali a poslední nához jsme raději zavřeli a nepustili vůbec Hynka do hry, 13:11

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-08-15_Sokol_Kostomlaty_-_Pedro_Velim_2018/

Sokol Kostomlaty – PCFT Sokoleč   4  :  0

6.8. v pondělí k nám dorazil tým PCFT Sokoleč k odvetnému utkání a měli jsme co vracet. První dvojky Dana s Alenou opět proti Petrovi a Tondovi. První i druhá hra po pětce pro domácí, pak dvojka pro soupeře, trojka pro domácí a bylo hotovo 13 : 2. Druhé dvojice Jarča s Hynkem proti Petře s Honzou byla teprve na stavu 3 : 2. Do našich dvanácti bodů jsme pořád vedli, pak jsme ale potřebovali pět her na to, abychom dali ten třináctý, soupeř velice rychle a nebezpečně stahoval. Druhá výhra byla naše 13 : 11. Na jedničky nastoupila Dana proti Petře. Od začátku se Dana ujala vedení a už ho nepustila. Třetí výhra byla také naše 13 : 5. Trojky Jarča, Alena a Hynek, proti Tondovi, Petrovi a Honzovi se nám také celkem rychle vydařila 13 : 4.

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-08-06_Sokol_Kostomlaty_-_PCFT_Sokolec_2018/

 

PCFT Sokoleč - Sokol Kostomlaty /3 : 1/

Bohužel jsme ve třech zápasech nezládli koncovky. Tabulka jednotlivých utkání je jako vždy na rajčeti. Odveta bude u nás v pondělí 6.8.2018

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-07-31_PCFT_Sokolec-Sokol_Kostomlaty_2018/

 

Petanque Sokoleč - Sokol Kostomlaty / 0  : 4/

K odvetnému utkání jsme zajeli do Sokolče. První dvojka opět Dana s Alenou proti Petrovi a Dušanovi dopadla celkem rychle v náš prospěch 6 : 13. Ovšem druhé dvojky byly nekonečné, když jsme s Danou skončily byl výsledek pouhých 5:4, Jarča s Hynkem proti Honzovi s Jardou. Za celou hru přihrál Hynek minimálně 6 bodíků soupeři, Jarča ale zachraňovala co se dalo. Po velmi dramatické a dlouhé hře jsme slavili i druhou výhru 11:13. Na jedničky jsme nasadili opět Danu proti Petrovi  a ta po chvilce také vyhrála 7:13 i když zpočátku do šesti bodů prohrávala. Třetí výhra už nám sice stačila k celkovému vítězství, ale Jarča, Alena, Hynek proti Honzovi,Dušanovi a Jardovi statečně bojovali i když Hynek mohl 3x ukončit hru v náš prospěch, dával šanci domácím, ale i tato jeho snaha nebyla využita a čtvrtá výhra byla naše 8:13.

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-07-23_Petanque_Sokolec-Sokol_Kostomlaty_2018/

 

Sokol Kostomlaty  - Petanque Sokoleč  /3  :  1/

Dnes k nám přijeli přátelé od koulí ze Sokolče. Za značně  dusného, naštěstí jen počasí jsme se do toho hned pustili. Dana s Alenou proti Jardovi s Josefem , zpočátku to vypadalo že nám to pánové dají skoro zadarmo. Když jsme dosáhly deseti bodíků, tak se do nás s vervou pustili. Naštěstí už bylo pozdě a první výhra byla naše 13:6. Druhé dvojky Jarča s Hynkem proti Dušanovi a Petrovi, už byly o hodně dramatičtější  a trvaly o hodně déle. Naši vedli, ale hosté rychle srovnali čtyřkou a tak to šlo až do devíti bodů.  Trpělivost domácích slavila nakonec přece jenom vítězství 13 : 9.

V jedničkách si to rozdali Dana s Petrem a byla to vyloženě přetahovaná, ve vedení se celkem spravedlivě střídali. Konec patřil Petrovi 11:13. Trojky už dramatické moc nebyly. Jarča, Alena a Hynek proti Dušanovi, Josefovi a Jardovi měli celkem hladký a rychlý průběh 13 : 2

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-07-17_Sokol_Kostomlaty_-_Petanque_Sokolec_2018/

Sokol Kostomlaty-Sevak Velim /4  :  0/

Hned za dva dny se konala odveta a Sevak přijel v šestici k nám do Kostomlat. K prvnímu utkání se postavili proti sobě dvojice Jarča s Hynkem proti Jiřině s Milanem a první bodík byl doma 13:4. Druhá dvojice Dana s Alenou proti Hance s Václavem byla také úspěšná 13:3. Jedničky si rozdala Dana s Vlastíkem se stejným výsledkem 13:3. Trojky Jarča, Alena a Hynek proti Vlastě, Hance a Milanovi byly už dramatičtější a hosté se hned na úvod ujali vedení, pak už to šlo bod po bodu až do osmičky. Závěr patřil přece jenom nám 13:8.

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Sokol_Kostomlaty-Sevak_Velim_2018/

Sevak Velim - Sokol Kostomlaty /0 : 4/

Opět pohodové utkání, počasí akorát, báječné bramboráčky a jiné pochoutky. Kostomlaty udělali změnu ve dvojicích. První dvojka Jarča+Hynek porazila celkem rychle Vlastu s Václavem 13:3. Druhá dvojka Dana+Alena proti Haně+Jiřině  zpočátku vedly, ale uprostřed hry si nechaly dát trestuhodnou pětku, domácím svitla naděje, ale obrat se nekonal, naše urputnost se opět vyplatila. Druhé vítězství bylo naše 13:8. Jedničky si rozdali Dana s Milanem a to už byla celkem vyrovnaná hra. Dana zaslouženě vyhrála 13:8. Trojky Jarča, Alena, Hynek proti Haně, Jiřině a Vlastíkovi začala pro domácí velice nemile - dostali od nás šestku. Ale bojovali až do konce. Poslední vítězství bylo také naše 13:0. Odvetu si dáme u nás ve středu.

FOTO: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-06-25_Sevak_Velim_-_Sokol_Kostomlaty_2018/

Sokol Kostomlaty - PC Lipník /1:3/

~Za krásného slunečného počasí k nám zavítali k odvetnému utkání borci z PC Lipník a opět ve velmi silné sestavě. První dvojka Dana s Hynkem dlouho odolávala oběma Petrům V. Až v druhé půlce utkání se jim podařilo srovnat, přidat pár bodíků a vítězství bylo naše 13:10. Daleko dramatičtější to bylo na druhém hřišti. Za domácí Jarča s Alenou ze začátku prohrávali nad dvojicí Petr F. a Jarda M., ale za stavu 7:11, nastal zlom a úžasnou pětkou konečně vedli. V posledním náhoze, bohužel soupeř uhrál dvojku 12:13. Petr F. uznal urputnost domácích hráček. Jedničky si spolu rozdali Dana s Petrem V.st. Od začátku, až do konce byla znát  převaha Petra 6:13. Trojky byly bohužel také  pro domácí už nad jejich síly a statečně je prohráli 2:13.

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-06-06_Sokol_Kostomlaty_-_PC_Lipnik_2018/

 

PC Lipník - Sokol Kostomlaty  /2:2/

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-05-31_PC_Lipnik_-_Sokol_Kostomlaty_2018/#PC_Lipnik_-_Sokol_Kostomlaty_2018_002.jpg

 

PCP Lipník - Sokol Kostomlaty /3:1/

~Odveta zápasu na Lipníku se domácím vydařila. Posílili svůj tým o Pepu Čiháka, Pavla Pažouta a Rudu Bílka. Znalost domácího prostředí se vyplatila. V pohodové atmosféře vyhráli 3:1. Abychom zlepšili hostům náladu sehráli jsme ještě dvě utkání mimo soutěž. Oba týmy se navzájem promíchali a tak vyhráli vlastně všichni. 
 
K. Mouchová

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-05-29_PCP_Lipnik_-_Sokol_Kostomlaty_2018/

 

Sokol Kostomlaty - PCP Lipník  /4:0/

~Poprvé jsme měli tu čest přivítat u nás tým z PCP Lipník a přijeli na nás ve třech autech. První dvojice Dana s Hynkem rozehrála utkání proti Alence a Vendule svižným tempem a vedli najednou 7:0, ale pak jako když utne a výborné koule hlavně Alenky u košonu, bod po bodu a bylo srovnáno. Na fotkách je zřejmé, že se jedna hra odehrávala zcela za stromem, takže košonek nebylo vidět, po vzájemné dohodě se to hrálo, není nad to si to vyzkoušet, všem se to moc líbilo. Pak už to bylo vyrovnané utkání. Domácí zabrali a první výhra byla naše 13:10. Druhý dvojice Jarča s Alenou celkem rychle pokořili Květu s Jiřkou 13:9. V jedničkách si to rozdala Jarča s Vendulou a třetí výhra byla doma 13:6. Trojka Dana, Alena, Hynek proti Vláďovi, Lubošovi a Tondovi vedla také celkem hbitě ke čtvrté výhře 13:7.

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-05-22_Sokol_Kostomlaty-PCP_Lipnik_2018/

 

Sokol Kostomlaty - Kulová osma  /3:1/

Domácí Jarče a Aleně stačilo pouhých pět her, aby dosáhly na 13 bodů, proti Oldovi s Jardou. Je zajímavé, že každý tým bodoval pouze z jedné strany. Domácí daly pětku, čtyřku a čtyřku a bylo rychle hotovo - 13:5. Druhé utkání za domácí Dana s Hynkem proti Elišce s Lenkou /Řeháčkovou/ bylo o poznání delší s konečným výsledkem také pro domácí 13:8. Trojky Dana, Alena, Hynek proti Lence, Oldovi a Jardovi bylo také celkem jednoznačné. Třetí vítězství bylo také domácích 13:4. Nejdramatičtější byly jedničky. Jarča proti Elišce. Do stavu 7:1 to vypadalo na další výhru domácích, ale Eliška je v jedničkách přímo dračice a začala bod po bodu stahovat, až do závěrečného vítězství 10:13. Opět pohodová a přátelská hra s občerstvením a podmračenou oblohou naštěstí bez deště.

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-05-17_Sokol_Kostomlaty-Kulova_osma_2018/

---------------------------------------------------------------

Kulová osma - Sokol Kostomlaty / 1:3/

Hynek s Danou porazili Oldu s Jardou 13:11, Alena a Jarča prohrály  s Eliškou a Jirka 5:13. Alena se statečně postavila Elišce /které chtěla oplatit loňskou porážku doma/ a podařilo se, vyhrála 13:4. Rozhodující byly tedy trojky. Dana, Jarča a Hynek proti Oldovi, Jirkovi a Jardovi svedli lítý boj a nakonec vyhráli 13:5

Eliška:

každý tým má nějakou, aspoň malinkou slabinu, jen ty Kostomlaty ne!

tak to dopadlo jak dopadlo, máme aspoň jeden bodík, uvidíme v odvetě 

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-05-03_Kulova_osma-Sokol_Kostomlaty_2018/

--------------------------------------------------------------

Sokol Kostomlaty – Sport Kolín /4:0/

První hra dvojice domácích Dana s Hynkem proti Pepovi a Pavlovi, byla rychlá a jednoznačně pod taktovkou domácích 13:0. Přece jenom zvítězila zkušenost. Druhá hra dvojice Jarka s Alenou proti Zuzaně s Martinem byla už vyrovnanější. Začátek patřil domácím, ale hosté svojí urputností začali dotahovat. Koncovku však měly domácí 13:8. V jedničkách si zopakovali svůj souboj z loňska Jarča s Pepou, ale tentokrát si vítězství Jarča nenechala ujít 13:6. Trojky Dana, Alena a Hynek proti Zuzce, Martinovi a Pavlovi nezačaly pro domácí vůbec dobře. Prvním náhozem hned prohrávali o 4 body, ale rychle srovnali a pak to šlo střídavě bod po bodu. Domácí přece jenom přesnější hrou a hlavně střelbou zvítězili 13:9.

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-04-26_Kostomlaty_-_Kolin_2018/

---------------------------------------------------------------------------

 

Kolín - Kostomlaty / 2:2/

Sokol Kostomlaty - Sport Kolín /brkem Pepi Musila/

Zápis z prvního zápasu v pétanque:
     Včera jsme odehráli svůj první zápas letošního ročníku PLP s týmem Sokol Kostomlaty.
V prvním kole, jsme byli úspěšnější my, kdy jsme překvapivě vyhráli obě dvojky. Šli jsme tedy s nadějí, že by se nám mohlo podařit zabodovat i ve druhém kole, a tím si vybojovat náš historický úspěch. To se nám ale nepovedlo. Nakonec 2. kolo přeci jenom vyhrál přesvědčivým způsobem ten lepší tým. Tudíž Kostomlaty. Závěrečný stav je tak 2:2, a jelikož soupeři vyhráli „3“, tak berou 2 body a my 1.
     Pro nás je to veliký úspěch, protože oddíl Sokol Kostomlaty považujeme za jeden z nejlepších týmů v PLP. A uhrát s nimi jeden bod, je pro nás skvělý výsledek.
     Co se týká herní atmosféry, tak i ta byla výborná a přátelská. K tomu nám soupeř ukázal několik skvělých herních akcí. Tou nejpůsobivější jistě byla ta úplně poslední, kdy nám Hynek Vyoral předvedl excelentní vyražení našich dvou koulí s následným rozhodujícím velikým bodovým ziskem. Kdo viděl, žasl.
     Příjemné sportovní chování bylo patrné ve všech hrách, což máme pochopitelně rádi, protože to k pétanque patří. Pokud bych měl hledat nějaké slabiny zápasu, tak snad jenom to, že jsme sice začali v 18,15 hod., ovšem skončili až po 21,30 hod., kdy jsme museli použít naše provizorní osvětlení herní plochy, které nebylo dokonalé, za což se soupeřům dodatečně omlouváme. Již dnes zařizujeme nápravu.
     Děkujeme všem účastníkům za hezké sportovní klání

Josef Musil – Sport Kolín, z.s.    

Zápasy 1. kolo:
(2 proti 2 - 2 dvojice)
Sport Kolín - Zuzana Malá a Martin Šternberg proti Sokol Kostomlaty - Jaroslava Škorničková a Alena Vaníčková
stav 13:5 pro nás
Sport Kolín - Josef Musil a Martin Musil proti Sokol Kostomlaty - Dana Šplechtová a Hynek Vyoral
stav 13:6 pro nás
Zápasy 2. kolo
(3 proti 3 a 1 proti 1)
Sport Kolín - Zuzana Malá, Martin Šternberg a Zdeněk Hanuš proti Sokol Kostomlaty - Hynek Vyoral, Alena Vaníčková a Jaroslava Škorničková
stav 6:13 pro soupeře
Sport Kolín - Pavel Musil proti Sokol Kostomlaty - Dana Šplechtová
stav 3:13 pro soupeře
Závěrečný stav 2 : 2. Jelikož soupeř vyhrál trojky, stává se vítězem a bere 2 body. My, díky vyrovnanému skóre, bereme 1 bod.
Pro Kolín je to veliký úspěch. 

Foto: http://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/2018-04-18_PL_2018_Kolin-Kostomlaty/   


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz