Úvod » Polabská liga 2021

PLP 2021

publikováno 22.05.2021

Sokol Kostomlaty - Sport Kolín

21.5.2021 jsme odehráli první zápas a to doma. Pokračujeme v loňském trendu a prohráli 1:3.

Jardovo komentář:

Zdravím všechny hráče a hráčky po dlouhé době.V pátek k nám přijel soupeř z Kolína a zahrál velice dobře,nám náš první zápas na domácí půdě moc nevyšel.V prvních zápasech dvojek nás docela v pohodě porazili i když jsme se snažili,ale v dalších dvou to byli nervy.Možná kdybych dotáhl jedničky proti Zdeňkovi,ale na  12:12 se nehraje musím se  naučit konce.Trojice nám v koncovce vyšli z 10:12 na 13:12 posledním náhozem,nezbývá nám než soupeřům poblahopřát a slíbit jim , že se pokusíme jim to vrátit ve středu v Kolíně.

 

Krásný komentář napsal Pepa z Kolína a netřeba nic dodávat,

     Vstup do PLP se nám vydařil. Na to, že jsme plánovaně nasadili novou sestavu čítající hráče, kteří vloni začínali, je na co být hrdí. Hrálo se disciplinovaně, a to je fajn. Samozřejmě, že je ještě stále co vylepšovat. A nyní hlavně, nesmíme se, jako se stávalo i v minulých sestavách, ukolébat jednou výhrou, která v PLP nic neznamená, pokud nepočítáme bodový zisk.
    Je před námi ještě hodně moc zápasů. A to 15. To znamená, že se hraje 15x o 3 body, a kdo jich uhraje nejvíc, bude vítězem. Týmy jsou skvělé mají velmi dobré hráče, a tak se nevyplácí kohokoliv podceňovat.
Včera jsme hráli dobře. Soupeř měl plejádu skvělých hráčů. On vlastně ani neměl nikoho slabého. Co hráč, to pojem. O to cennější je naše výhra 3:1. Ale, tak snadné to nebylo. Snad nám jen přálo více štěstí.
     Úvodní dvojky jsme vyhráli. Jistě to bylo soustředěnou hrou v jednotlivých sestavách. V nich nastoupili Martin Šternberg a Radkem Levínským proti Aleně Vaníčkové a Josefovi Čihákovi. Tento zápas jsme vyhráli 13:6. Ve druhé dvojce jsme nastoupili já se Zdeňkem Hanušem proti Mileně Hercokové a Rudolfovi Vaníčkovi. I tento zápas jsme vyhráli 13:5. Druhé kolo bylo o poznání složitější. Tedy, ne že by bylo první kolo nějak lehké. To rozhodně ne. Naopak. Bylo to těžké porazit výrazně lepší soupeře. Možná nám pomohlo i štěstí, a kdo ví co vše.
     Na jedničkách nastoupil Zdeněk proti jasnému favoritovi a kapitánovi týmu Jaromírovi Vlachovi, který si vytvořil celkem významný náskok. Se Zdeňkem to nevypadalo vůbec dobře. V druhé půli zápasu se ovšem vzchopil a pár vydařenými náhozy zmenšil náskok soupeře. Hrál dále disciplinovaně, kdy se soustředil na hru a zbytečně neriskoval, a to se mu vyplatilo. Dokonce si vybudoval větší náskok. Vypadalo to už na jeho jasné vítězství. Jeho soupeř se ovšem nevzdával a hru patřičně zdramatizoval. V závěrečném dramatu Zdeněk udělal dvě drobné chyby, které na zápas nejsou nic výjimečného, ale v závěru hry mohou rozhodnout, a to by hodně zabolelo. Ono mít náskok 4 body, a ten promarnit, když stačí dát jediný bod… Raději ani nemyslet. Jaromírovi se podařilo dotáhnout zápas do stavu 12:12. Bylo to tedy „Kdo z koho“. Bylo jasné, že další hra je konečnou. V té se Zdeňkovi podařilo skvěle nahodit, a to nakonec i rozhodlo. Soupeřovi se nepodařila střelba, a senzace byla dokonána. Zdeněk tím nejenom vyhrál svůj zápas, ale navíc potvrdil naše celkové vítězství. Sice ještě probíhal zápas trojek, kde jsme si nevedli špatně. Naopak, ale vždy je lepší mít vítězství jisté už po třech zápasech. A jak to dopadlo v těch trojkách? Ty jsme prohráli 12:13. A bylo to opravdu těsné. Našim se od začátku kupodivu herně dařilo. Martin Šternberg se zhostil lídra týmu skvěle. K tomu zazářil i herně, kdy si plnil svojí funkci střelce, a že se mu dařilo, o tom není pochyb. Své předvedli i Valerie Štěpánová a Karel Novotný. Pokud bych měl z tohoto zápasu něco více vyzdvihnout, tak to je skvělé rozhodnutí Martina Šternberga v závěru hry, kdy plánovaně udělal nához na větší vzdálenost a do hry poslal Karla, který skvěle umístil. To se ukázalo jako špičkové rozhodnutí. Valerie totiž nahazuje velmi dobře na kratší vzdálenosti. Soupeř se nevzdával, a v hvězdné sestavě Alena Vaníčková, Jarka Škorničková a Josef Čihák hru řádně zdramatizovali. K tomu, v dramatickém závěru, dotáhli hru k těsnému vítězství 13:12. 
     Závěrem se sluší poděkovat soupeřů, kteří nám připravili skvělé pohoštění a hra s nimi byla potěšením, a tím nemyslím proto, že jsme vyhráli. Příjemné by to jistě bylo i v opačném případě. Děkuji i našemu týmu za disciplinovanost a kolektivní pojetí hry. Jenom všechny žádám, aby přistupovali k jednotlivým výsledkům obezřetně a s patřičnou pokorou. Jedna výhra sice potěší, ale v celkovém výsledku tolik neznamená.
Ve středu nás čeká odvetný zápas u nás v Kolíně. Doufám, že se zhostíme stejně dobře organizačních záležitostí, jako náš soupeř.
Josef Musil

 Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Sokol_Kostomlaty_-_Sport_Kolin_2021/


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz