Úvod » Polabská liga 2021

Sport Kolín - Sokol Kostomlaty

publikováno 28.05.2021 (aktualizováno 03.06.2021)

2 : 2

K odvetnému utkání jsme dorazili opět za deštivého počasí. Začalo se hrát v půl šesté a poslední trojky ukončily líty boj už v půl jedenácté /večer/. První dvojka Míla s Jardou celkem rychle podlehla Martinovi s Karlem 3:13. Druhá dvojka Jarča s Alenou se dlouho trápila se Zuzkou a Valérií, ale nakonec vyhrála 13:8. Déštˇ konečně ustal a po bohatém občerstvení nastoupil Jarda proti Zdeňkovi, do sedmi bodíků to byla Jardova hra, pak se to zcela obrátilo, závěr patřil Zdeňkovi  7:13. Trojky Jarča, Ruda, Alena proti Valerii, Martinovi,Karlovi byl opravdu urputný boj, nakonec jsme to přece jen vybojovali 13:11.

 

Brkem Pepi z Kolína:

26.5.2021 jsme odehráli odvetný zápas s týmem Sokol Kostomlaty. Už před zápasem jsme věděli, že se předchozí výhra nemusí opakovat. Že soupeř si jednotlivé zápasy uhlídá. No, zkrátka, že tak kvalitní soupeř se nenechá dvakrát nachytat, porazit.
V prvním kole jsme nastoupili ve dvojkách Martin Šternberg s Karlem Novotným proti Jaromírovi Vlachovi a Míle Hercokové. Tento zápas se nám zadařilo uhrát k vítězství. Ve druhé dvojce tomu už tak nebylo. V něm nastoupila Zuzana Malá s Valerií Štěpánovou proti Aleně Vaníčkové a Jarce Škorničkové. Tento zápas byl v jasné režii soupeřek. Po prvním kole tedy 1:1. Ve druhém kole se z nás na jednotlivcích objevil opět Zdeněk Hanuš proti Jaromírovi Vlachovi. Tento zápas se odehrál takřka ve stejné režii, jako ten minulý. Jaromír dlouho jasně vedl. Se Zdeňkem to vypadalo bledě. Sice se snažil, jak jen mohl, ale pořád to bylo málo. Hra se přehoupla přes démonickou sedmičku a začali se dít prapodivné věci. Zdeněk se „náhle odlepil“. Nejenom že dotáhl náskok soupeře, ale dokonce se nečekaně ujal vedení, a stejně tak jako v Kostomlatech mu to vyšlo, a to jen díky nevydařenému závěru Jaromíra. K tomuto vítězství jsme zkrátka přišli jako slepí k houslím. Na naší straně stálo štěstí. Bylo to smutné pro Jaromíra a „trpce opojné“ pro nás. Jaromír měl zkrátka podruhé herní smůlu. I to zřejmě k pétanque patří. Dnes jsem slyšel, že Zdeněk na Jaromíra zjevně umí zahrát, ale opak je pravdou. Sám Zdeněk ví, že měl neskutečné štěstí, a že Jaromír hrál lepší hru jak on. Jen se mu prostě s námi nevydařila ani jedna koncovka, kdy nám nechtíc nadělil vítězství. No, a když si vzpomenu, jak mě osobně vloni „rozmázl“, tak vím, o čem mluvím.
Bodový stav se tedy posunul na opojných 2:1 pro nás. Stačilo vyhrát trojky a byla by senzace na světě. To se ale nestalo. Za nás nastoupila Valerie Štěpánová, Karel Novotný a Martin Šternberg (stejná sestava jako v Kostomlatech) proti Aleně Vaníčkové, Rudovi Vaníčkovi a Jarce Škorničkové. Hned od začátku soupeř jasně vedl hru. Naši se snažili a občas se i důstojně přibližovali ke kvalitám soupeře, ale jinak to byla celkem jasná záležitost. Snad v jednom okamžiku jsme měli výraznou šanci na výhru. Bylo to v momentě, kdy se soupeř vyházel. K tomu nám nechal otevřený prostor ke košonku, kdy jsme měli ještě tolik koulí, že by se dalo pohodlně vítězně zakončit hru. Jenomže, to se nestalo, a to proto, že jsme pár koulí nepochopitelně přehodili a jinými cílili zcela mimo. Výsledek? Jen jeden jediný bod! Prostě jsme další nepřidali, a to byla veliká škoda, protože soupeř nám už do konce hry jinou obdobnou šanci nedal. Když k tomu přidáme skvělé výkony Jarky a Aleny, a navíc 3 rozhodují exkluzivní střely Rudy, které si myslím i jasně posunuli soupeře k vítězství v rozhodujících fází, tak není co řešit.
Výsledek sice vypadá, že jsme soupeři dávali zabrat, ale tak to není. Jo, naši udělali pár skvělých náhozů, ale soupeř byl jasně lepší, a tak vyhrál zcela zaslouženě.
Zápas skončil 2:2. Soupeř udělal trojku, a tak bere 2 body, my 1.
Děkujeme soupeřům za skvělou hru. 

Foto: https://petkostomlaty.rajce.idnes.cz/Sport_Kolin_-_Sokol_Kostomlaty_2021/

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery